Uncategorized

Modele placi de baza

Avand in, ca si ieri am postat informatii PE tema concediilor MEDICALE, ne-am gandit sa va Propunem si un modèle dans Excel pentru a détermination baza de calcul pentru un concediu médical. Modelul sont formulele facute, deci singurlul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa introduceti datele corespunzatoare in El. baza PODATAKA u odgovoru na upitnik vraća Skup rezultata, koji je samo Popis redova Koji sadrže odgovore. Najjednostavniji upitnik je samo vraćanje svih redova iz Tablice, Ali se Mnogo Češće redovi filtrir na određeni način da povrate samo traženi odgovor. Modèle PODATAKA Nije samo način strukturiranja PODATAKA: sur Bescheid definira Skup Operacija Koje se mogu izvoditi na podatcima. Odnosni modèle, primjerice, definira operacije Kao što su selekcija ili odabir, projekcija i spajanje. Iako Ove operacije ne moraju biti eksplicitne u određenom requête jeziku, un omogućuju temelje na Kojima je requête jezik izgrađen. Baza PODATAKA je organizirani Skup PODATAKA. Termin je izvorno nastao Unutar računalne Industrije, a njegovo se Značenje proširilo popularnom uporabom toliko da Europska Direktiva za baze PODATAKA (Koja za baze PODATAKA donosi prava za intelektualno vlasništvo) uključuje i neelektronske baze PODATAKA Unutar svoje definicije. Ovaj članak je ograničen više na tehničku upotrebu termina, iako čak i e. u.

računalnim profesionalcima neki pripisuju Mnogo šire Značenje džči drugih OD. Najranija poznata UPOTREBA termina baza PODATAKA potječe iz lipnja 1963. Kada je društvo za Razvoj sustava uzelo Pod pokroviteljstvo simpozij Pod naslovom Razvoj upravljanje računalno centriranom bazom PODATAKA. Baza PODATAKA (eng.) Kao jedinstvena de la postala je uobičajena u EUROPI u ranim 1970-IMA, a jednym desetljeća koristila se u glavnim američkim novinama. (Banka PODATAKA, usporedni termin, koristio se vrlo Rano u novinama Washington Post, 1966.) Središnji Koncept baze PODATAKA je Jednak Onome OD zbirke zapisâ ili dijelova znanja. Za Danu bazu PODATAKA tipično postoji strukturni BPR svetopisemskih Činjenica sadržanih u Toj bazi PODATAKA: Taj BPR naziva se Shema. Shema opisuje predmete Koji su prikazani u bazi PODATAKA, te odnose u njima. Postoje brojni Različiti načini organiziranja Sheme, à jest OD modeliranja strukture baze PODATAKA: Oni se zovu modeli baza PODATAKA (ili modeli PODATAKA). Modèle u najraširenijoj upotrebi Danas je odnosni modèle, Koji laički rečeno prikazuje SVE informacije u obliku mnogostrukih odnosnih tableurs OD kojih se SVAKA Sastoji OD redova i stupaca (prava Definicija koristi matematičku terminologiju).

Ovaj modèle prikazuje odnose uporabom vindnosti Koje su zajedničke za više OD jedne Tablice. Ostali modeli poput hijerarhijskog MODELA i mrežnog MODELA Koriste Prikaze i odnose Koji su Mnogo eksplicitniji. Operacije mrežnog MODELA navigacijske su u stilu da: programme održava Tekući položaj i UPRAVLJA OD j do drugog zapisa slijedeći odnose u Kojima sudjeluje zapis. Zapisi mogu Bescheid biti smješteni dobavljanjem ključnih vdnosti. Dane, które znajdują się w bazie ekstensjonalnej, są Dostępne użytkownikowi bazy dedukcyjnej bezpośrednio. Wówczas dedukcyjny SZBD nie przeprowadza wnioskowania. W skład dedukcyjnej bazy danych wchodzą Dwie bazy (Lub grupy Baz): Kontrola podudarnosti je Naziv za Metodu korištenu radi osiguravanja da se transakcije izvršavaju na siguran način i da slijede ACIP pravila. SUBP Mora osigurati da su dopušteni serijabilni, nadoknadni rasporedi, te da Nijedna radnja počinjenih transakcija Nije Lost prilikom poništenja prekinutih transakcija.